Peki bu nasıl olur ?Bir kaç aşaması var ve özenle takip ve biraz da tecrübe isteyen bir takip.Başardığınız da tecrübe olarak çok yüksek bir tecrübeye ulaşacaksınız.
* İlk baharın bu dönemlerin de bu iş çok uygun zamandır.Üretimhaneniz de camları açmanız sizin için iyi olacaktır.Dışarıdaki o temiz hava ve ilk bahar kokusu kuşları tetikler ve duyu olarak çiftleşme mevsiminin geldiğini anlatır.
* 1 erkeğe 2 veya daha fazla dişi ile çiftleştirmek için bazı özellikler de gerekir.Bu özellikler
- Eşleştireceğimiz kuşlar da hastalık var mı ?
- Çiftleşmek için yeterli kondüsyona sahipler mi ?
- Kızıştılar mı ?
- Yeterli protein vitamin ve mineral e sahipler mi ?
- Eş tuttular mı ?
- Aynı aileden geliyorlar mı ?(Aynı aile ise çiftleşmeleri sakıncalı)
* Eş e atmadan 1.5 hafta kadar önce kuşlarımızı kızıştırmak amaçlı havuçlu mama, vitaminli mama ve kalamar kemiği ile beslenmesi gerekir. Yumurta maması tıklayarak bulabilirsiniz.Kızıştırmak konusunu tıklayarak bulabilirsiniz.
* Üretimhanenin ısısı sabitlenir ışık süresi uzatılır.Havanın değişmeyeceğini düşünen dişi yumurtlamaya karar verir.Işık süresi uzadıkça yaz geldiğini sezinler hayvanlar.
* Kuşlar eşe atılıp kur yapıyorlarsa yakında yumurtlayacaklar dır.
* Dişi de yumurtladıktan sonra erkeği alabiliriz.
* Erkek biraz yorgun düşmüş olabilir.1 Hafta diğer çiftleştirilecek dişi ile yan yana kafeslere konulur.Bu ara da vitamin ve kondüsyon bulması için mama ve bol dinlenmesi için zaman tanırız.1 hafta sonra öteki dişi ile aynı işlemi tekrarlayabiliriz.
NOT ; Erkeklerimiz 1 den fazla dişi ile eşleşebilir ama yorgun ve bitkinlik görüldüğü an anının da dinlendirmeye almalıyız ve vitamin takviyesi ile beklemeliyiz.Her eşleştirmeden sonra(Yumurtlatma dan sonra)en az 1 hafta dinlendirmelidir.
0 yorum:
Yorum Gönder