11 Ocak 2016 Pazartesi

Pazartesi, Ocak 11, 2016
27
   
   Muhabbet kuşlarımızın mamalarına koyduğumuz ve takviye olarak verdiğimiz besinleri analiz edeceğiz.Bu analiz biraz kapsamlı ve derin araştırmalar içerisin de olacak ama kuşlarımız için her şeye değer.Gelelim analizimizin kapsamlarına.2-3 Bölüm den oluşacak.Bu makalemiz inşallah yararımıza olacaktır ve ne verirsek neye faydalı ne verirsek ne etki gösterir kısmen bileceğiz ve daha bilinçli mama ve takviye vereceğiz.

1- Mama malzemelerimiz
  • Muhabbet kuşu için Yumurta ; En önemli besinlerin başında hatta nereye hangi üreticiye giderseniz gidin muhabbet kuşuma ne vereyim diye sorun ilk yumurta der.Yumurta da başlıca A,D,E,B grubu vitaminler bulunmaktadır ve yanı sıra diğer vitaminler den de bulunmaktadır.
  • Muhabbet kuşu için Mısır ; Mısır aslında bizim muhabbet kuşlarımızın ölümcül düşmanı olan ve çoğunlukla deneyimsiz olan veya yeni beslemeye başlayan üretici ve kuş severlerimizin dost u olacak en güzel üründür.Aynı zaman da yavru muhabbet kuşlarımıza da sade olarak hafta da EN AZ 1 KEZ vermemiz gerekir.Bunun sebebi ise mısırın beyni beslemesidir.İçeriğin de B1,B3,B5,C vitamin grupları bulunmaktadır.
  • Muhabbet kuşu için Brokoli ; Brokoli içeriğin de ki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir.Bu özellik muhabbet kuşlarımız için çok önemlidir.Kemik için de önemli bir besin olan Brokoli göz sağlığını da destekler.İçeriğin de A,E,C,K,B6 vitamin gruplarını ve çeşitli vitaminleri de içerir.
  • Muhabbet kuşu için Fındık ; Fındık mamalar da az da olsa bulunması gerekenler arasında.Vücut a kuvvet ve enerji verir.Kısırlığa ve üreme sistemine iyi gelmesiyle aslında kısırlık gibi bir hastalığa da önemli bir çözüm.Aynı zaman da kemiklere de etkisi var.
  • Muhabbet kuşu için Fıstık ; Kızıştırma da etkili olan besinler dendir.
  • Muhabbet kuşu için Çörek Otu ; Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile beraber nefes alış verişini de düzenlemesi ile zor nefes alan muhabbet kuşlarımıza yararlı olur.
  • Muhabbet kuşu için Keten Tohumu ; Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemiklere iyi gelir.
  • Muhabbet kuşu için Havuç ; Kızıştırma da en etkili silahlardan biridir her üreticinin kuşlarını kızıştırmak için kullandığı besindir.Aynı zaman da baş düşmanlardan ishal i de keser.
  • Muhabbet kuşu için Un ; Muhabbet kuşlarımız için Yulaf unu,Mısır unu,Galete unu oldukça gereklidir.Protein ve karbonhidrat açığını karşılamak için kullanılır.


Next
This is the most recent post.
Önceki Kayıt

27 yorum:

  1. Merhaba, Muhabbet Kuşu Alıcam'da Bilgiye ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  2. Tabi nasıl bir yardım istiyorsunuz ? Nasıl yardım edebilirim ?

    YanıtlaSil
  3. Muhabbet Kuşuma En Kolay Mama Nasıl Yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://muhabbetkusuuretim.blogspot.com/2013/09/yumurta-mamas-tarifi.html
      http://muhabbetkusuuretim.blogspot.com/2014/08/muhabbet-kusu-mamas.html
      http://muhabbetkusuuretim.blogspot.com/2013/09/brokoli-mamas.html
      Bu linkleri tıklayarak ulaşabilirsin

      Sil
  4. Selam nasılsınız hocam ben iki muhabbet kuşum var , erkek dişi erkek ciflesmek istiyor amma dişi istemiyor erkeyi vuruyor gagasiyla... Yuvalik aldım takdim yuvaya yaklasmiyorlar, erkek dişinin yanindna bir yane getmiyor, öpüşüyorlar amma erkek binemek istiyor dışı vuruyor gagasiyla.... Amma erkek yine gitmiyor kur yapiyor... Amma diwi istemiyor qaliba.. Yuvalik her seyi var ne olur ciflesme olurmu?

    YanıtlaSil
  5. çörek otunu muhabbet kuşuna nasıl verebiliriz solunum sıkıntısı var iyi gelir umarım bilen kullanan yazabilir mi lütfen

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, kuşum 29 şubattan bu yana 14 yumurta yumurtladı, eşi yok yumurtalar boş. Son 5 yumurtanın üstünde yatıyor kalkmıyor. Sadece tuvalet için kafesten çıkıyor, elimle besliyorum, 2 gündür iyi uçamıyor, ne yapmalıyım, lütfen yardım

    YanıtlaSil
  7. merhabalar bi bebek muhabbet kusumuz var yem yemeyi tam bilmiyor bile :) zekasını ve direncini güçlendirmek için ne verebilirim ıslak ekmek veriyorum sabahları şimdilik kafesin içindede kabuksuz yem var gagasıyla tutup bırakıyor yemiyor hem besleyici hemde yararlı mama tarifi verebilirmisiniz birde bu ıslak ekmek zarar verirmi

    YanıtlaSil
  8. merhabalar bi bebek muhabbet kusumuz var yem yemeyi tam bilmiyor bile :) zekasını ve direncini güçlendirmek için ne verebilirim ıslak ekmek veriyorum sabahları şimdilik kafesin içindede kabuksuz yem var gagasıyla tutup bırakıyor yemiyor hem besleyici hemde yararlı mama tarifi verebilirmisiniz birde bu ıslak ekmek zarar verirmi

    YanıtlaSil
  9. Merhaba sevgili hocam bu güzel paylaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Sizi çok yakından takip ediyorum hocam...

    YanıtlaSil
  10. Değerli hocam çok teşekkür ederim makalenizi okudum ve bilgi paylaştığınız için cani gönülden teşekkür ederim size

    YanıtlaSil
  11. Arkadaslar sormak istedigini butun sorulara cvp verebilirim

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Slm hocam benim uc ciftim var bunlardan bir tanesi iki yumurta yaptı kestu ustunede yatmadi 10 gunu gecti yumurtlayali cogu kisi disi yorgun dur dedi besle dedi benim buna ne yapmam lazim birde diger ciflerim cok iyi anlasiyor ama bir turlu ciftlesmiyorlar benim buna ne yapmam lazim ayir diyorlar 1 hafta ayri kalsinlar diyor bana bi yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  15. Benim muhabbet kuşum 8 günde iki adet yumurtla di daha 2 yaşında neden acaba

    YanıtlaSil
  16. Yumurta ve mısır unu irmik nijer ve keten
    Tohumu verveme rahmen yavrularım öldü

    YanıtlaSil
  17. Öncelik İyi akşamlar ben yeni üretime başladım fakat bu mama hazırlanışı nasıl olacak bu mama malzemelerinin hepsini bir mi karıştıracagız nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Selam arkadaşlar buğün annesini kaybettigim 16 günlük yavru muhabbet kuşum var mamayı kaç saatte vermem lazım birde su vermemde gereklimi yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  20. Güzel paylaşım olmuş bende burdan okumuştum

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Sohbet W Sohbet Ağı üzerinde sohbet etmek isterseniz

    Sohbet Et


    Forumda zaman geçirmek isterseniz

    Sohbet W Forum


    adreslerinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

    YanıtlaSil