18 Eylül 2013 Çarşamba

Çarşamba, Eylül 18, 2013
2
Farklı bir konu açayım dedim belki eğitmek isteyen arkadaşlarımız da sayfayı ziyaret eder.Belki de kendi yavrumuzu eğitmek isteriz.Sıkça sorulan soruların başında geliyor Eğitmek.Aslında çok zor bir şey değil ama emek ve zaman istiyor.


  • GÜVEN 

Kuşlarımız size güvenmiyorsa ısırmaya yanınıza yaklaşmamaya ve siz den uzak durmaya çalışır.Kuşumuza daha kafesindeyken içeri elinizi sokup yavaşca kısık sesle onunla konuşun sürekli tekrar edin bir süre sonra parmağınız dan korkmayacaktır.Güvenini kırarsanız zor olucaktır geri kazanmak.

  • ELİNİZ DEN YEMEK
Elinize yeşillik veya dal darı alarak kafesin içine elinizi sokun.Hiç kıpırdatmadan bekletmelisiniz.Zamanla tadına bakmak isteyecektir ve elinizden yiyecektir.

  • DIŞARI ÇIKARIN
Kafese ve size alıştıktan sonra artık ev ortamına alışması gerekecek.Parmağınızı tünek gibi yapın ve parmağınıza konmasını sağlayın.Yavaşça dışarı çıkartın.Belki uçarken kendisini vurucaktır ama 2 3 gün sonra bu ortadan kalkıcaktır.Kendisini 2 kez vurduktan sonra kesinlikle alıp kafese koyun yaralanmasın.O günün akşamına tekrar dışarı çıkartabilirsiniz.Bunu sürekli tekrarladıktan sonra size güveni de artıcaktır ve zamanla güzelce uçup kendisini hiç bir yere vurmayacaktır.

  • GEZDİRMEK
Önemli bir eğitimdir.Parmağınıza alıp başka bir odaya götürmektir.Kafeine gidiyorsa tekrar alıp o odaya gidene kadar tekrarlanmalı.Yardımcı olabilmek için dal darı yardımcınız olacaktır.(Fazla yeşillik ishal olmasına sebeptir)

  • MERDİVEN
En basit eğitimdir.Başlıktan da anlaşılacağı gibi merdiven hareketi yapıcaz.Kuşu parmağımıza alıp sürekli yukarı doğru çıkartıcaz.

  • KOMUT VERMEK
Kuşumuza gel dediğiniz de gelmesi gibi komutları verebilmek için güven ve size alışması gerekiyor.Dal darı yardımıyla elinizi biraz uzağa götürdüğünüzde dal darıya gelecektir.Bu esna da gel kızım gel oğlum veya ismiyle hitap ederek çağırabilirsiniz.

2 yorum:

  1. ben muhabbet kuşumun yemini verirken kafes aşağı doğru düştü ama kuşlara birşey olmadı ama şuan bana güvenmiyorlar güvenlerini tekkrardan nasıl kazanıcam 2 kuş olduğu için pek benimlede ilgilenmiyorlar

    YanıtlaSil
  2. Muhabbet kuşum çok ısırıyor :( Bende korkuyorum , eldiven takıp kuşa yaklaşacağım ama korkutmadan :))

    YanıtlaSil